www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside


Virginsk ambratræ

Liquidambar styraciflua


Ambratræet er et af de træer der bliver allersmukkest om efteråret. Bladene får tidligt fantastiske farver og tabes sent. Resten af året er træet nærmest kedeligt. Bladene ligner lønneblade.

Vil man have et flot ambratræ skal man enten købe en navngiven sort eller gå i planteskolen sidst i oktober eller først i november når bladene er efterårsfarvede. Hvis planterne er frøformerede falder de ofte meget forskelligt ud. Nogle bliver rigtig flotte og nogle får nærmest ingen efterårsfarver, så det gælder om at få et flot træ med hjem.

Et fif er at plante træet med en lys baggrund, for eksempel af træer der sent får efterårsfarver. Så kommer efterårsfarverne rigtig til deres ret.

Ligesom bladfarvningen om efteråret kan være meget forskellig fra træ til træ er frostfølsomheden det også. Nogle træer afmodner ikke tidligt nok om efteråret. De får ikke farvede blade i tide og fryser let tilbage i hårde vintre. Ambratræer med flotte efterårsfarver klarer dog udmærket danske vintre i de mildere områder af landet.

Træet er relativt almindeligt i Danmark.

Ambratræet hører til ambraslægten under altingiafamilien der er en del af stenbrækordenen. De nærmeste familier er troldnødfamilien og bonderosefamilien.

USDA zone 6.www.dendrologi.dk ambratræ Liquidambar styraciflua Martin Reimers
Smuk ..
Botanisk Have i København den 22. oktober 2010.

www.dendrologi.dk ambratræ Liquidambar styraciflua  Martin Reimers
Smukkere ..
Botanisk Have i København den 22. oktober 2010.

www.dendrologi.dk ambratræ Liquidambar styraciflua  Martin Reimers
Smukkest!
Botanisk Have i København den 22. oktober 2010.Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk