www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside: Skov på Færøerne

Planteskoleskoven i         Seværdighed Seværdighed Seværdighed
Mið-Hoydali


Streymoy, Tórshavn

Gródurstøðin í Mið-Hoydali

Skoven på ca. 1,6 hektar afskærmer Skógrøkts produktions- og salgsplanteskole mod tre sider. En del af skoven op mod planteskolen er tilplantet som et arboret med forskellige træer og buske. Resten af skoven er hovedsagelig tilplantet med fyr (Fura - Pinus sp.) og lærk (Lerkur - Larix sp.).
Skoven ligger i en meget smuk dalsænkning der fungerer som nærrekreativt område for Tórshavns befolkning med udmærkede gang- og cyklestier. Igennem dalen og skoven slynger Hoydalsá sig.
Mod øst afgrænser Hvítanesvegur skoven og planteskolen. På den anden side af landevejen ligger Skoven i Niðara Hoydali på godt 3 hektar. Tilsammen udgør de to skove det næststørste skovområde på Færøerne på knap 5 hektar.
Planteskoleskoven og planteskolen ejes af Tórshavn Kommune.

Skoven er dejlig, men er ikke den største seværdighed i området. Både arboretet og planteskolen er enestående efter færøske forhold.


Skov på Færøerne. Mid-Hoydali, Grodurstødin, arboret, www.dendrologi.dk Martin Reimers
En mammutgunnera (Gunnera manicata) ved Hoydalsá med fyr (fura - Pinus sp.) og lærk (Lerkur - Larix sp.) i baggrunden.
27.09.2013.


Arboretet
Som en del af skovens østlige side op ad planteskolen ligger det lille arboret på kun 0,3 hektar. Det rummer imidlertid mange spændende buske og træer i fine størrelser. Det menes at være grundlagt i 1970´erne.
For eksempel vokser Færøernes største abetræ
(Aputræ - Araucaria araucana) på 7 meter i arboretet. Desuden kan man bl.a. se bjerg-blondebark (Hoheria - Hoheria glabrata) på 4 m, bregnetræ (Rustlitt lomatia - Lomatia ferruginea) på 5 meter og Tasmansk bjergpeber (Tasmanskur piparrunnur - Drimys lanceolata) på 4 m.I arboretet kan man blandt andet se den spændende bjerg-blondebark (Hoheria - Hoheria glabrata) fra de tempererede regnskove på New Zealand. På billedet ses buskens stammer og nogle fligede ungdomsblade.
27.09.2013.


Planteskolen
Planteskolen på ca. 1,7 hektar har mange eksotiske træ- og buskarter til salg til rimelige priser. Det er Skógrøkt under Umhvørvisstovan som driver planteskolen.


Planteskolen i Torshavn, Plantuskulin, Grodurstødin i Mid-Hoydali, Færøerne, Foroyar, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Planteskoleskiltet ved Hvítanesvegur.
27.09.2013.


Drimys winteri var. andina, Winters bjergpeber, Grodurstødin i Mid-Hoydali, Torshavn, Færøerne, Foroyar, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Winters bjergpeber (Winter-børkur - Drimys winteri var. andina) til salg i planteskolen.
27.09.2013.


Skoven, arboretet og planteskolen har indgang fra Hvítanesvegur. Bussen kører fra centrum af Tórshavn til Hoyvik og standser på Hvitanesvegur. Man kan også gå dertil fra Tórshavns centrum, en tur på godt 2 km. 

Forside: Skov på Færøerne

 

Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk