www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside: Skov på Færøerne

Skoven i Hvalvík                 Seværdighed Seværdighed

Streymoy, Hvalvík

Viðarlundin í Hvalvík

Skoven i Hvalvik er uanset sin lille størrelse på kun 0,5 hektar bestemt et besøg værd. Den skiller sig ud fra de øvrige færøske skove ved primært at bestå af birketræer. Her kan man få det bedste indtryk på Færøerne af hvordan de oprindelige birkeskove så ud inden de blev ryddet.
Desuden er skoven speciel ved at ligge få meter over havets overflade på en frodig engjord og med hele 21 broer der passeres når man følger stien rundt i skoven. Området er drænet som de omkringliggende enge i Stórá-dalen med utallige tætliggende grøfter.


Skoven i Hvalvik. Vidarlundin í Hvalvík. Kirken i Hvalvik. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Skoven i Hvalvík ligger meget smukt op ad den gamle trækirke.
18.07.2014.


Besøger man skoven bør man også se den smukke Hvalvik Kirke ved siden af. Det er en klassisk trækirke fra 1829 som tilmed er den ældste fungerende kirke på Færøerne.


Birkeskoven i Hvalvik. Skoven i Hvalvik. Vidarlundin. Mange drængrøfter og broer. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Skoven i Hvalvík er usædvanlig frodig med en rig undervegetation. Den giver også et venligt indtryk på grund af de mange lystræer (Birk) (Bjørk - Betula sp.) og få nåletræer (Nálatrø - Gymnospermae).
18.07.2014.


Skoven blev tilplantet midt i 1950´erne og ud over de mange islandske dunbirk
(Dúnbjørk - Betula pubescens) kan man også møde ahorn (Ahorn - Acer pseudoplatanus), lærk (Lerkur - Larix sp.) og klitfyr (Kontortafura - Pinus contorta).


Gynge i skoven i Hvalvik. Vidarlundin i Hvalvik. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Som i en række af de øvrige færøske skove er skoven i Hvalvik intensivt benyttet af lokalbefolkningen. Ikke mindst af børnene der her har lavet en gynge i en ahorn.
18.07.2014.


Skoven ligger i bygden Hvalvik op Streymoy knap 4 kilometer syd for broen til Eysturoy ved Oyrarbakki. Bussen mellem Torshavn og Klaksvik kører tæt forbi.

Forside: Skov på Færøerne

 

Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk