www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside: Skov på Færøerne

Skoven i Havnardali            Seværdighed Seværdighed

Streymoy, Tórshavn


Viðarlundin úti í Havnardali

Skoven i Havnardali er værd at besøge. Den er ikke særlig gammel, tilplantning startede først sidst i 1970´erne, men den rummer dejlige naturværdier.
Det skovbevoksede areal er på ca. 2,6 hektar og ligger i et betydeligt større naturområde på omkring 20 hektar som er hegnet fra, så fårene ikke kan græsse træer og urter ned som det sker de fleste andre steder på Færøerne.


Indgangen til skoven i Havnardali ovenfor Tórshavn. Vidarlundin uti i Havnardali. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Indgangen til skoven.
22.07.2014.


Naturområdet ligger oppe i fjeldet i en smuk ådal hvor Sandá slynger sig vest for Tórshavn. Hele området bruges som friluftsområde af indbyggerne i Tórshavn med bl.a. hesteridning og hundelufterområde. Lidt højere oppe i dalen ligger den smukke kunstige sø Havnadalsvatn fra 1966 på 13 hektar der er opdæmmet og fungerer som drikkevandsforsyning for Tórshavns befolkning.


Søen i skoven i Havnardali. Vidarlundin. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
I skoven ligger der en smuk sø. Bagved ses det afvekslende landskab.
22.07.2014.


Skoven er plantet spredt med større åbne partier imellem. Den stadige vekslen mellem åbne og træbevoksede partier giver en god oplevelse. "Man kan se skoven for bare træer". Træerne er endnu kun få meter høje og præget af højden ca. 150 meter over havet. Der er en hel del contortafyr
(Kontortafura - Pinus contorta) og sitkagran (Sitkagrann - Picea sitchensis) samt nogle lærk (Lerkur - Larix sp.). Skoven er den næsthøjest beliggende på Færøerne efter skoven i Vágur på Suðuroy.


Døde træer i skoven i Havnardali. Vidarlundin. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Da skoven ligger højt over havet er træernes tilvækst nedsat
og træerne er ekstra udsatte for det hårde klima i højden
.
22.07.2014.


Ved skoven er der flere p-pladser og en anlagt sti fører gennem naturområdet med tilhørende borde-bænkesæt. Der er bevaret et klassisk færøsk system af drængrøfter.
Blomsterfloret er rigt og man kan blandt andet opleve den fremmede alaskalupin
(Alaskalúpína -  Lupinus nootkatensis) og benbræk (Beinbrotskattarklógv - Narthecium ossifragum).
Tórshavn Kommune ejer arealet.


Lyng i skoven i Havnardali. Grålyng. Føroyskur klokkulyngur. Erica cinerea. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
Grålyng (Føroyskur klokkulyngur - Erica cinerea).
22.07.2014.


Kæruld i skoven i Havnardali. Smalbladet kæruld. Mýrifípa. Eriophorum angustifolium. Skov på Færøerne. www.dendrologi.dk. Martin Reimers. Vidarlundin
Smalbladet kæruld (Mýrifípa - Eriophorum angustifolium).
22.07.2014.


Skoven ligger knap 5 km fra Tórshavns centrum. Busserne til Kirkjubøur kører ad Kirkjubøarvegur og de kan stoppe på hjørnet af Liasarvegur hvorfra der er godt en kilometer til naturområdet.

Forside: Skov på Færøerne

 

Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk