www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside: Skov på Færøerne

Skoven i Debesartrøð         Seværdighed Seværdighed

Streymoy, Tórshavn

Viðarlundin á
Debesartrøð (Býarpark)

Skoven i Debesartrøð er delt i tre mindre skovstykker forbundet med græsplæner og busketter. Det samlede skovareal er på 0,6 hektar og det udgør en del af Byparken (Býarpark) på 3,9 hektar der ejes af det offentlige.


Skoven i Debesartrød, Navigationsskolen, Føroya Sjømansskuli, Færøernes Naturhistoriske Museum, Føroya Natturugripasavn. Torshavn. www.dendrologi.dk, Martin Reimers. Skov på Færøerne Nothofagus. Sudurbók
Udsigt fra Byparken ned over havnen med en beplantning med chiliotrichum (Summardáarunnur - Chiliotrichum diffusum) i forgrunden og det mindste af de tre skovstykker beplantet med forskellige sydbøgearter (suðurbók - Nothofagus).
24.09.2013.


Skoven ligger ca. 500 meter fra centrum for enden af V.U. Hammershaimbs gøta omgivet af en række større bygninger der rummer institutioner som Navigationsskolen (Føroya Sjømansskúli), Færøernes Naturhistoriske Museum (Føroya Náttúrugripasavn) og Færøernes Centralbibliotek (Føroya Landsbokasavn).


Chiliotrichum diffusum. Skoven i Debesartrød. Vidarlundin. Skov på Færøerne. Torshavn. www.dendrologi.dk. Martin Reimers
En af stierne i byparken med halvanden meter høje chiliotrichum (Summardáarunnur - Chiliotrichum diffusum).
24.09.2013.


De første træer blev plantet i 1957 men først kort efter 1982 blev de nuværende skovstykker plantet. Hele Byparken er et nydeligt kuperet område med lunde, busketter og åbne plæner. Desuden er der udmærkede gangstier og en fin udsigt over havnen. Området er dog visuelt præget af de store bygninger.


Fuchsia magellanica, bloddropi, Skoven i Debesartrød, Vidarlundin, skov på Færøerne, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
En imponerende hæk af magellanfuchsia (Blóðdropi - Fuchsia magellanica) i Byparken ud mod J.C. Svabos gøta.
24.09.2013.


De to største skovstykker består især af fyr (Fura - Pinus sp.) og gran (Grann - Picea sp.) mens den mindste lund er tilplantet med forskelllige sydbøgearter (Suðurbók - Nothofagus).
I Byparken er der i øvrigt nogle ganske imponerende busketter.

Forside: Skov på Færøerne

 

Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2018   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk