www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside

Bashanbambus

Bashania

Bashanbambus kommer fra Kina (og Vietnam). Det er en lille slægt med nogle mindre arter samt en enkelt art der bliver stor. Den er beskrevet nedenfor.


‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗‗Bashania fargesii (Kinesisk bjergbambus)
Først og fremmest er det vigtigt at komme med en advarsel. Uanset at dette er en eksotisk art, så vær klar over at den er ustyrlig! Ikke blot sætter den lange udløbere, men i modsætning til de øvrige slægter og arter med udløbere, foregår dette ofte i dybet - ned til en meters dybde under overfladen. Da udløberne samtidig er kraftige, gennembryder de let en rhizomspærre af tyndere plastik. Hvis ikke de kan gennembryde den, forsøger de at skyde under.
Bortset fra denne ubehagelige egenskab er det en udmærket og hårdfør bambus. Den kan være svær at skelne fra Semiarundinaria fastuosa (tempel- og narihirabambus) med sine lange mellemstykker, stort set manglende fure på stænglen og 3 grene fra hvert led. Den minder lidt om pseudosasa japonica (japansk bambus) med relativt store blade der kan blive op til 12 cm lange og en opret vækst. Skuddene er udmærkede til spisebrug. Det er en af de bambusarter den store panda spiser bladene af.
Kinesisk bjergbambus klarer ned til -22°C og bliver op til 6 meter høj med stængler der kan blive 2,5 cm i diameter.

 

Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk